Pojdi na glavno vsebino

Pozdravljen EXPO 2015!

Pozdravljen EXPO 2015!

Prvega maja si boste v Milanu že lahko privoščili Prleški sendvič, Idrijske žlikrofe z zajčjo bakalco ali pa Blejsko kremšnito. Vse pod taktirko Jezerškovih kuhalnic.

EXPO Milano 2015 ni le še eden izmed mnogih sejmov v tujini. Je sejem, ki traja pol leta in kjer se predstavijo vse dežele sveta. Je največja svetovna razstava, ki jo bo obiskalo kar 20 milijonov ljudi! Je velika gospodarska in poslovna priložnost, ki jo je Slovenija modro zaznala, in nam v ta namen postavila zagotovo najlepši in najmodernejši paviljon do sedaj. Je pa tudi velik izziv, ki smo se ga v naši hiši lotili z vsem spoštovanjem in zanosom. Posledično: tudi mi bomo tam!

Tema letošnje razstave EXPO je hrana, kaj boljšega bi si lahko sploh še želeli. Sejem bo v Milanu, kar je verjetno najbližje Sloveniji kadarkoli, in slovenski paviljon je na odlični strateški lokaciji, tik ob ogromnem odprtem amfiteatru, kjer se bodo dnevno odvijale predstave svetovno znane artistične skupine Circus de Soleil. Si predstavljate, kakšne množice ljudi se bodo torej vile mimo našega paviljona? Mi si in zato že komaj čakamo, da se predstava začne!

"Ob prvem obisku slovenskega paviljona, ko je bilo tam še samo gradbišče, sem imela ves čas kurjo polt. Vse, kar mi je šlo po glavi, so bile ponavljajoče se misli: Noro. Takšna priložnost pride samo enkrat v življenju. In mi smo tu..." Ponosna sem na vso ekipo sodelavcev, ki je zaslužna za to, da gremo na Expo, in se neskončno veselim nepozabne izkušnje, ki je pred nami." Pravi Tamara Buh, koordinatorka projekta EXPO 2015 pri Jezeršek gostinstvu.

Izjemno veseli smo, da smo v Jezeršek gostinstvu dobili priložnost za sodelovanje na tovrstnem dogodku. Izbrani smo bili za uradnega gostinskega ponudnika, ki bo gostom postregel z odličnimi, svežimi in lokalnimi slovenskimi jedmi, preoblečenimi v 'street food' različico. Gost bo tako lahko izbiral med okusnimi hrustljavimi sendviči, med lokalnimi toplimi jedmi, solato in sladicami. Seveda pa ne bodo manjkala niti odlična slovenska vina, ki so prav tako zaščitni znak naše gastronomije. Ponudba jedi in pijač temelji na gastronomski strategiji Okusiti Slovenijo, pri čemer je vredno poudariti, da se bo v šestih mesecih ponudba spreminjala glede na gostujočo regijo. Poleg tega prihajajo na dogodek tudi lokalni gostujoči Chefi, ki bodo še dodatno poskrbeli za omamne dišave in radovedne poglede mimoidočih, saj bodo na zunanjem odru kuhali pred množico in s 'showcookingom' tako poskrbeli za dodatno animacijo lačnih obiskovalcev.

Priznati moramo, da so priprave na tako obsežen dogodek zares zahtevne in kompleksne, italijanska birokracija včasih brezupna, varnostne zahteve neizprosne in da predpisana logistika počasi že meji na znanstveno fantastiko. Ampak mi se ne damo! Ekipni duh in želja po uspehu nas ženeta naprej. Prepričani smo, da si slovenska kulinarika preprosto zasluži, da jo pokažemu svetu, in vse bomo dali od sebe, da to storimo s ponosom, ljubeznijo in žarom v očeh.

Jure Jezeršek, vodja projekta EXPO 2015 pri Jezeršek gostinstvu: »Sam razumem projekt Expo kot olimpijske igre gospodarstva. Javna agencija SPIRIT je poskrbela, da bomo lahko v vseh disciplinah tekmovali iz osrednjih štartnih blokov. Zdaj smo na vrsti gospodarstveniki, da se dokažemo in si v pol leta na svetovnem trgu priborimo čimveč medalj. Te bodo Sloveniji zagotovile svetlo prihodnost.«

Naša ekipa mladih in zagnanih gostincev, ki se v Milano selijo za pol leta, je v nizkem štartu in prav zares že odšteva dneve do 1. maja, ko bo EXPO odprl vrata obiskovalcem. Vljudno vabljeni, da nas obiščete v čudovitem slovenskem paviljonu, morda povabite poslovne partnerje na B2B dogodek ali pa se enostavno podate na kulinarični sprehod med ostalimi paviljoni.


Kontakt: Tamara Buh, tamara@jezersek.si, 01/361 94 16

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Aktualno

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se