Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Jezerškovi se že postimo
23. februar 2012
Po pustu je postno! Če ste se v preteklih dneh prenajedli krofov in ostalih pustnih dobrot, je zdaj idealen čas za post. Na Dvoru Jezeršek smo za vas pripravili izbor izvrstnih postnih jedi. Zdaj je tudi post lahko doživetje izjemnih okusov!
Izbirate lahko med naslednjimi kulinaričnimi specialitetami:
Hladno je že samo po sebi postno
- Bakala* na belo s popečenimi črnimi oljkami
*Bakala ali bakalar je polenovkin namaz - značilna jed glavnih postnih obdobij pred veliko nočjo in božičem - Dimljen postrvji filé, jabolčno koromačeva solata s peteršiljem, smetanov hren ali okisan fižol z redkvico in mlado čebulo
- Radič z rezinami pomaranče in mladega ovčjega sira, v marinadi iz medu, pinjol in oljčnega olja
Tudi juha je lahko postna
- Fižolova juha s tanko rezino popečenega kruha, namazanega z domačim čemaževim pestom
- Kremna ohrovtova juha z ocvrtim fižolom
Čeprav je toplo, je še vedno postno
- Loška medla* z gomoljikami
*Loška »medla« ali »midla« je značilna gostljata postna jed iz prosene kaše. - Tintini rezanci z raki in rdečo papriko
Glavno, da je post
- Ajdovi svaljki z zelenjavo in jurčki
- Hobotnica s krompirjem ali polento
- Popečena Jakobova pokrovača s poštokljo*
*Poštoklja - zabeljena zelenjavna in krompirjeva pirejasta jed, ki je ime dobila po postopku priprave (kuhano zelenjavo s krompirjem zmečkajo in pretlačijo ali »poštokajo«).
Sladko po navadi ni mesno (!)
- Pehtranovi štruklji
- Jabolčna zloženka z medenjaki
Vse jedi vam postrežemo na Dvoru Jezeršek po izredno prijaznih cenah. Lepo vabljeni!
Fotogalerija
Oznake: dvor jezeršek, post