Pojdi na glavno vsebino

Greste na SladoLent?

Greste na SladoLent?

Med 22. junijem in 7. julijem bo v Mariboru potekal SladoLent 2012, festival ulične prehrane. V sklopu Festivala Lent in Prestolnice okusov, kulinaričnega programa EPK Maribor 2012,se bodo z novimi, inovativnimi jedmi ulične prehrane predstavili najboljši slovenski chefi. Zraven bomo tudi mi. Idejna vodja tega projekta, ki bo letos potekal že drugič, sta Violeta in Uroš Mencinger.

Tudi v naši hiši smo se že pred leti spraševali, kako nadgraditi kulinarično ponudbo na raznovrstnih množičnih prireditvah, festivalih in veselicah. Po obisku smučarskih poletov v Planici pred devetimi leti smo uvideli, da je potrebno na tem področju nekaj korenito spremeniti. Stalno pritoževanje gostincev, da so na tovrstnih priredtivah na jedilniku vedno samo čevapčiči, nas je še dodatno spodbudilo, da smo staknili glave in se domislili Festivala kranjske klobase, ki bo letos avgusta potekal že četrtič. S tem festivalom želimo pokazati, da je možno kranjsko klobaso, tradicionalno slovensko jed, pripraviti na tisoč in en način, tudi kot element ulične kulinarike.

Prizadevanja za spremembe v različnih segmentih slovenske kulinarične ponudbe nam niso tuja. Tudi naša želja je, da se nivo ulične prehrane na množičnih prireditvah dvigne, zato nam je ideja SladoLenta zelo, zelo blizu. Všeč nam je predvsem, da se bodo na ulici pokazali najboljši slovenski chefi in s tem pokazali, da je tudi ulična prehrana segment, ki odraža kulturo prehranjevanja nekega naroda. Kulinarični šov s pokušino vseh predstavljenih jedi in spremljavo vrhunskih štajerskih vin bo potekal med 22. junijem in 7. julijem,  vsak dan med 19. in 23. uro. Vstopnine ni, cena posamezne jedi pa bo le 3,50 evra. Jezerški in Festival kranjske klobase vas bomo na SladoLentu pričakali 30. junija, v družbi Andreja Kuharja (Maxim) in Marka Vršiča (Restavracija Betnava). Kaj pa bomo pripravili, pa naj ostane skrivnost do takrat.

Da smo Jezerški resnično s vsem srcem in razumom pri stvari, priča dejstvo, da je tale članek nastal v neposredni bližini Lenta, kjer že pripravljajo odre. Pridite na SladoLent, mi smo že tu!

 

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Aktualno

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se