Pojdi na glavno vsebino

Festival kranjske klobase skozi oči Uroša Slaka

Festival kranjske klobase skozi oči Uroša Slaka

Odkar sem se prvič udeležil ocenjevanja kranjskih klobas, tega ne zamudim več. Še več, to je tudi razlog, da se iz dopusta na morju odpravim proti celini.

V Soro na festival me namreč vabi omamni okus kranjskih klobas, radovednost kaj novega so pripravili proizvajalci in neizmerna zagnanost organizatorjev festivala, ki so kranjski klobasi, ki je veljala za nekaj manjvrednega, vrnili pravo mesto v slovenski gastronomski ponudbi. Z zaščito kranjske klobase je bil narejen korak k njeni prepoznavnosti in promociji tudi v tujini. Zakaj ne bi bili ponosni na nekaj, kar je nastalo pri nas in to ponudili svetu. Tudi zato vsa podpora organizatorjem festivala, ki skozi kulturne in športne dogodke dokazujejo, da je možno skozi prepletanje različnih dogodkov ljudem, ki množično obiskujejo festival, približati kranjsko klobaso. In tudi zato je lažje sesti na kolo in se spustiti v boj s strmim klancem Osolnika, ko šteješ ovinke in vrtljaje, ki te še delijo od vrha. Veš namreč, da te v dolini čaka zašpinjeno dobra kranjska klobasa.

Uroš Slak, novinar RTV Slovenija

Avtor fotografij: Žiga Culiberg

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Aktualno

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se