Pojdi na glavno vsebino

EuroBasket 2013 – zgodba o uspehu

EuroBasket 2013 – zgodba o uspehu

Ali veste koliko mesa, kruha in začimb so porabili kuharji in koliko vode so spili košarkarji, sodniki in mediji?

38. evropsko prvenstvo v košarki je med 5. in 22. septembrom 2013 potekalo v Sloveniji. EuroBasket 2013 bo šel v zgodovino ne samo kot skorajda neponovljivi organizacijski dogodek, ampak tudi kot presežnik v vseh statističnih podatkih.

Evropsko košarkarsko prvenstvo EuroBasket 2013 je obiskovalcem tekmovanj ponudilo več kot le vrhunska športna doživetja. Pomemben delček uspešnega mozaika je predstavljala tudi kulinarika pripravljena za prostovoljce, medije, sodnike in VIP goste.

Jezeršek gostinstvo je bilo uradni catering največjega športnega dogodka v samostojni Sloveniji – Eurobasket 2013. Še pred začetkom prvenstva je moralo Jezeršek gostinstvo priskrbeti in uskladiščiti 80.000 kozarcev za vino, 40.000 kozarcev za vodo, 80.000 krožnikov, 80.000 nožev, 40.000 žlic, 27 kilometrov prtov ...  V prvem delu prvenstva je distribucija hrane in pijače vzporedno potekala na štiri destinacije, v drugem pa v celotnem obsegu na Stožice.

Catering Jezeršek je moral za uspešno izvedbo cateringa priskrbeti mobilne montažne hladilnice za distribucijo in hrambo hrane ter na vse lokacije tekmovanja namestiti catering kuhinje. Osrednja catering kuhinja in center distribucije je bila Hiša kulinarike Jezeršek v Sori pri Medvodah.

Pri uspešni izvedbi catering storitev je bilo vključenih 180 sodelavcev, ki so v večini pri projektu sodelovali 18 dni ali še več. Zasluge za opevano slovensko gostoljubje gredo zagotovo tudi večini 'Jezerškovih'.

Kaj vse je bilo potrebno postoriti za organizacijo EuroBasketa 2013 in kakšni so nekateri njegovi zaključki? Vse to in še več ste lahko slišali v dokumentarnem filmu EuroBasket 2013, zgodba o uspehu, katerega ponovitev bo v soboto, 4. januarja, ob 15.45!

Oglejte si Jezeršek EuroBasket 2013 VIDEO.

 

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Aktualno

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se