Pojdi na glavno vsebino

Esimit Europa 2 in Hiša kulinarike Jezeršek

Esimit Europa 2 in Hiša kulinarike Jezeršek

Evropa je dobila skupni simbol v obliki projekta Esimit Europa in njegovega predstavnika na najprestižnješih regatah po svetu – jadrnice Esimit Europa 2 – sicer s slovenskim olimpijcem Vasilijem Žbogarjem na krovu rekorderke letošnje Barkolane.

Poslanstvo projekta je širiti zavest o evropskosti, dvigniti evropski duh v Evropejcih, v zadnjem letu pa s povezovanjem Evropske unije z Rusijo ta projekt dobiva vse bolj panevropsko dimenzijo.

Predvečer spektakularne Barkolane s 1852 prijavljenimi jadrnicami je bil zaznamovan s svečanim dogodkom, ki ga je priredil slovenski poslovnež, vinar, jadralec in vizionar, Igor Simčič, sicer lastnik jadrnice in direktor projekta Esimit Europa 2. V družbi številnih poslovnežev, politikov, podpornikov in prijateljev jadralskega projekta se je predstavila tudi ekskluzivna Simčičeva penina Medot, po mnenju mnogih poznavalcev najboljša slovenska penina vseh časov.

Dogodek je povezovala elegantna Anja Križnik Tomažin, za razvedrilo pa so skrbeli sveži svetovni prvaki, plesna skupina Maestro, in priznani klavirski virtuoz iz Ženeve dr. Gabs. Za kulinarično ekskluzivnost večera je bila zadolžena Hiša kulinarike Jezeršek.

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Aktualno

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se