Pojdi na glavno vsebino

Drugi del prvenstva EuroBasket 2013

Drugi del prvenstva EuroBasket 2013

Po uspešni pogostitvi VIP gostov, medijev in prostovoljcev, smo se Jezerškovi za dobrih deset dni preselili na Stožice. Preberite vtise pred finalnim delom prvenstva.

Jezeršek gostinstvo d.o.o. je licenčni partner košarkarskega prvenstva Eurobasket 2013, ki zagotavlja catering za VIP goste, mednarodne delegate, poslovne goste, medije in prostovoljce.

V fazi predtekmovanj so catering pogostitve potekale istočasno v Kopru, Tivoliju, Celju in na Jesenicah. Ti kompleksni lokacijski in časovni okvirji predstavljajo velik organizacijski izziv s področja gostinstva. V ta namen so bile oblikovane štiri ekipe sodelavcev, ki so posamično skrbeli za vse lokacije, in okrepljene kuharske, skladiščne in transportne ekipe na sedežu v Hiši kulinarike Jezeršek, v Sori pri Medvodah.

Priprava jedi je bila odvisna od vrste hrane, ki je naročena za posamezen segment ali lokacijo. Predpriprava jedi se je izvedla v Hiši kulinarike Jezeršek. Jedi so se glede na segment pogostitve na različne lokacije vozile ob različnih terminih. Hladne jedi so se do termina strežbe transferirale in hranile v hladilnikih, tople pa so se v posebnih pečeh dokončale na lokacijah samih. Zato so montažne kuhinje zagotovljene tudi v vseh športnih dvoranah.

Izbor jedi je prilagojen naročniku in vrsti dogodka. Športno vzdušje odseva tudi s krožnikov, ki niso pretirano formalni ali premoderni. Plan pogostitev se je sestavljal celo leto in jedilnik pripravil tako na podlagi novih idej kot neprecenljivih izkušenj.

Takoj po izpeljani zadnji tekmi predtekmovanja se Jezerškov inventar in ekipe selijo v Stožice, kjer jih čaka povsem drugačen izziv. Medtem ko bo osnovna transportna pot osredotočena na samo eno lokacijo, bodo catering storitve razdeljene v veliko bolj kompleksne segmente. Poleg prostovoljcev in medijev se bo pogostilo še 3 nivoje VIP cateringa. To so VIP lože, ki jih je 50, Super VIP in Corporate Hospitality. Najvišjemu nivoju udeležencev se bo kulinariko postreglo pogosteje v živo (show cooking) in v drugačnih okvirih. Koncepti bodo obsegali različne vrste priborov, pogrinjkov in kulinaričnih tem. Primeri so Okusiti Slovenijo, Nostalgija, Koncept O, Mediteranski dan, Okusiti Svet in drugi ...

Po uspešno izvedenem predtekmovalnem delu bo Stožiški del od Jezerškove ekipe v še večji meri zahteval potrpežljijvost in fleksibilnost. Namen Hiše kulinarike Jezeršek je preseči kulinarična pričakovanja organizatorja in udeležencev prvenstva.

Jezeršek gostinstvo d.o.o. je družinsko podjetje s 30-letno tradicijo in izkušnjami na področju gostinstva ter na področju organiziranja pogostitev na raznovrstnih dogodkih, tako poslovnih kot tudi zasebnih, ki jih je letno približno 1.100. Poleg tega ima v lasti tudi dve gostinski enoti: Dvor Jezeršek, butični hotel z gostilno, restavracijo in kongresnimi dvoranami, in Hišo kulinarike Jezeršek, enoto, ki je namenjena izključno organizaciji pogostitev in cateringu ter vključuje tudi kongresne prostore.

Za več informacij in fotografij, prosimo, kontaktirajte gospo Kristino Jurjevec prek kristina@jezersek.si ali 01/361 94 13 (031 272 909).

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Aktualno

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se