Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Catering sprejem v Parizu ob odprtju razstave v Le Petit Palais
21. maj 2013
Z razstavo »Slovenski impresionisti in njihov čas 1890-1920« se je slovenska umetnost prvič v zgodovini Slovenije predstavila v Parizu. Kreativna ekipa Jezeršek catering je poskrbela za pogostitev ob svečanem odprtju. Vas zanima, kako je dogodek doživela vodja razvoja pri Jezeršek gostinstvu Ana Šušteršič?
»Pariza ni impresioniral samo Groharjev Sejalec, ampak tudi Pustotnikov Kosec (slovenski sir, op.a.). Nad njim je bil navdušen sam kustos rastave Sylvain Lecombre. Da sredi Pariza navdušiš s sirom majhne dežele, pa ne gre več za naključje, ampak bi lahko rekli: TUDI MI ZNAMO.
Tudi moja odločitev, da grem tokrat jaz v Pariz, je bila impresionistična. In bilo je impresionistično.
Kako sem skupaj z Aljažem občutila Pariz.
1. del
Najprej letalo, pa branje o Bratovžu- našem sotrpinu- v Playboyu.
Eno od velikih pariških letališč.
Prva izkušnja z metrojem. Kako blagodejno je biti samo nekdo med mnogimi.
Brez Aljaža bi bila zgubljena, a bi se tudi našla.
Sreča z lokacijo hotela.
Odlična večerja v pravi pariški restavraciji z gosjimi jetri za začetek.
Počitek.
In jutro.
Aljaž, spet me vlečeš po metroju. Nazaj greva s taksijem, da veš!!!
Izpod metroja pa v samo jedro Pariza.
Prebujenje.
Veličastno, sveže, zeleno, sončno - vau – to pa je to.
Ob Senni, pod že zelenimi krošnjami dreves.
Pred Le Petit Palais.
A tu bova imela dogodek?
Strahospoštovanje ? Ja, strahospoštovanje.
To pa je muzej!
Počakava na odgovorne, na hrano, ki je prispela s kombijem, na delo, ki naju čaka.
Vse po planu.
Zloživa iz kombija, na vozičke, v dvigalo, z dvigalom v muzejske prostore.
Izredno prijazni in ustrežljivi uslužbenci v muzeju.
Vse pripravljeno za nas.
Razstava stoji.
Postaviva mizo, na mizo prt, na prt pa paleto prigrizkov iz dežele naših impresionistov.
Še ena miza, še en prt, na prtu pa nepozabni Kosec in slastna ocirkovca in vino naše.
Ogled prostora za večerni dogodek.
Prelepa lokacija, sredi muzeja z izhodom na vrt muzeja.
Novinarji počasi okušajo dobrote naše dežele in so presenečeni, navdušeni.
Zadnji se zadržijo dlje, kot smo pričakovali.
Po protokolu lahko pospraviva šele čez eno uro.
Iščeva lokal za kavo in pivo.
Končno, to pa ni bilo lahko.
Nazaj v muzej.
Pospraviva.
Rada bi nekaj dobrega pojedla.
Zato hodiva in hodiva in hodiva…
In končno, restavracija s pogledom na ajfla.
Privoščiva si.
Njami, bravo Parižani.
Kafee gurme – samo zato se je splačalo v Pariz.
2. del
Priprava na večerni dogodek.
Napetost – pride predsednik Slovenije.
Za naju rutina s kančkom svežine - čeprav sredi Pariza.
Imava kaj za pokazat.
Kulinarika navduši z izgledom in okusom.
Gostje iz Slovenije, v Parizu živeči Slovenci, Parižani – vsi malo manj in malo bolj pomembni okušajo Slovenijo.
Zaključek po protokolu.
Pospraviva.
Do zadnje drobtinice.
Pariz ponoči – živahen, stresen…
Z razbolelimi nogami na metro do hotela. Tokrat Aljaž mi je vseeno.
Lokal pred hotelom poln, ne – nabito poln.
Ob dveh Parižankah še mizica.
Pivo in krožnik sira.
Klepet z dekleti.
Zadovoljna, sproščena, zadovoljena...
Počitek.
Metro. Aljaž, zmagal si.
Letališče.
Še zadnji nakupi.
Slovenija od kod lepote tvoje.
Dobrodošlica – regrat z jajcem in ocvirki na Dvoru Jezeršek.
Pariz- se vidimo septembra!«
Ana Šušteršič je vodja razvoja kulinaričnih kreacij. Letos bomo praznovali 23 let odkar plemeniti Jezerškove vrste. V živo jo lahko spoznate na nekaterih kulinaričnih delavnicah Akademije Jezeršek v kuhinji na Dvoru na Brniku.
Razstava »Slovenski impresionisti in njihov čas 1890-1920« bo za ogled na voljo v Le Petit Palais v Parizu dd 18. aprila do 13. julija 2013.
Fotogalerija
Oznake: catering sprejem, kulinarika, pogostitev, prigrizki, večerni dogodek