Pojdi na glavno vsebino

Catering Jezeršek na 49. Zlati lisici

Catering Jezeršek na 49. Zlati lisici

S podpisom pogodbe o sodelovanju je podjetje Jezeršek gostinstvo postalo uradni catering Smučarske zveze Slovenije, tako na pokalih Vitranc kot tudi na 50. Zlati lisici v prihodnjem letu.

Pretekli vikend je tako s športnega kot tudi gostinskega vidika minil v znamenju presežkov. Tina je zmagovala na belih strminah, Jezerškovi v kuhinji. Smučarska zveza Slovenije je namreč v sodelovanju s podjetjem Jezeršek gostinstvo postavila nov mejnik v zgodovini smučarskih prireditvah na slovenskih tleh. Na pohorski Zlati lisici so prvič predstavili t. i. SKI VIP ekskluziv prostor in v stilu legendarnih smučarskih tekem pripravili pogostitev na najvišjem možnem nivoju.  Na ta način so bila poplačana prizadevanja mnogih, ki so si že vrsto leto prizadevali, da bi nivo catering pogostitev na športnih prireditvah v Sloveniji dvignili na višji nivo.

Eden od pomembnih virov prihodkov mnogih športnih klubov in zvez v tujini je med drugim tudi prodaja VIP vstopnic. Primerov dobre prakse je veliko. Allianz Arena v Münchnu ima denimo letni prihodek iz naslova prodaje VIP vstopnic višji od prihodka od običajnih vstopnic. To dokazuje, da visok kulinarični nivo na tovrstnih športnih dogodkih slej kot prej obrodi sadove.

V nasprotju s tujino, kjer je tako imenovani športni hospitality močno razvit, je v Sloveniji zadeva še precej v povojih. Prepogosto se namreč dogaja, da organizatorji v VIP tretmaju vidijo le veliko breme in stroške. To posledično prinaša slabši nivo doživetja na športnih prireditvah in nenazadnje tudi manj zaslužka.

Tako si lahko le potiho želimo, da bi se uspehi naših športnikov kar vrstili in da bi z njimi rasel tudi nivo kulinaričnih pogostitev na športnih prireditvah. Želimo si, da bi naša Tina Maze nanizala še čim več takšnih uspehov, ki bodo polnili tribune pod Pohorjem in v Slovencih zopet prebudile tisti smučarski duh, ko nekoč ni minila nedelja brez smučanja in smo vsi trepetali za naše šampione. Športni uspehi so v težkih gospodarskih časih nujni, saj delujejo povezovalno ter nenazadnje dajejo zagon tudi gospodarstvu. Kar tako naprej, Tina Maze in ostali naši vrhunski športniki. Ponosni smo na vas!

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Aktualno

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se