Pojdi na glavno vsebino

4. Festival kranjske klobase

4. Festival kranjske klobase

Strokovno in ljubiteljsko ocenjevanje kranjskih klobas slovenskih proizvajalcev bo otvorilo 4. Festival kranjskih klobas, ki bo letos potekal med 22. in 25. avgustom. Katera kranjska klobasa leta 2012, bo znano že prvi dan, ko se bo festival odvijal v Hiši kulinarike Jezeršek.

Po nadvse uspešnem 3. festivalu, se mnogi že veselijo pričetka letošnjega Festivala kranjske klobase. Jezeršek gostinstvo in Športno društvo Sora smo s skupnimi močmi tudi v letošnjem letu pripravili pester program, ki bo privabil številne ljubitelje kulinarike, kulture, glasbe in športa.

Že tradicionalno se festival začenja v sredo v Hiši kulinarike Jezeršek, s strokovnim in laičnim ocenjevanjem kranjske klobase. Za strokovno ocenjevanje tekmovalnih vzorcev bo poskrbela komisija  strokovnjakov za ocenjevanje mesnih izdelkov. Po strokovnem ocenjevanju bo na vrsto prišlo izbrano občinstvo, ki bo okušalo in izbiralo najboljše klobase letošnjega leta. Že ob koncu prvega dne bodo znane tudi najboljše klobase letošnjega festivala.

Dogajanje se nadaljuje v petek, 24. avgusta, z dogodkom, ki nosi zgovoren naslov Poskočna špila, kjer bodo nastopile folklorne skupine iz Slovenije in Avstrije. Tudi letos bodo petkovo dogajanje zaznamovali Avseniki. Koncertno izvedbo Avsenikove glasbe bo tokrat zamenjal ples z ansamblom Saša Avsenika.

Najbolj pester festivalski dan bo v soboto, ko se dogajanje začne že ob 10. uri v Hiši kulinarike Jezeršek z razstavo mojstrovin s kranjsko klobaso. Ob 17. uri bodo s startom kolesarske dirke na Osolnik prišli na vrsto ljubitelji športa, temu sledi otroški Poletni vrtiljak s Stenom Vilarjem in ob 19. uri veselica s skupino Mambo Kings in ansamblom Majolka.

Več podrobnosti o festivalu lahko poiščete na: http://www.festival-kranjske.si

 

Fotogalerija

Prijava na obveščanje

Bodite obveščeni o novih člankih v Jezeršek okusi.

Arhiv člankov iz področja Aktualno

 
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...
Strinjam se